TEK-ÇİFT SINAVLAR HAKKINDA

21.06.2020, Pazar

Sevgili Arkadaşlar,

24 Haziran 2020'de biliyorsunuz tek-çift sınavları olacak Uzem üzerinden yapılacak sınavlar. Sınavlar sözlü şeklinde olacak. Ben soracağım sizler de yanıtlayacaksınız. Osmanlı Arşiv Metinleri'nden metin/belge okuyacaksınız. Her iki metin türüne (Rika ve Matbu) de hazırlıklı olun lütfen.

Çağdaş Dünya Tarihi'nden ve Metodoloji'den de aynı şekilde sözlü sınav olacaksınız. Bu derslerden şimdiye kadar verdiğim okumalar sınav için yeterlidir.

Sınav için ilan edilen tarihte her biriniz sınav saatinde bilgisayarlarınızın başında hazır bulunucaksınız. Görüntülü ve sesli olarak bağlanacaksınız. Görüntüsü olmayanı sınava almam. Kendinizi ona göre ayarlayın. Telefonum bozuktu, bilgisayarım arıza yaptı gibi gerekçeler üretmeyin lütfen. Sizi görerek sınav yapmak durumundayım. Sizi görmeden sınav yapamam.

Sınav esnasında yalnız ve sessiz olacağınız bir ortamda olmaya özen gösterin. Yanınızda kimse olmayacak. sağdan soldan ses gelmeyecek. Yani sınıftaki normal sınav uygulamamız neyse burada da onu uygulayacağız. Sizin sesinizden başka ortamda herhangi bir ses duyarsam sınavınızı geçersiz sayarım.

Sırası geleni ortama dahil edeceğim ve onunla ekrandan yüz yüze sınav yapacağım. Sırayı ben belirleyeceğim. Her bir kişinin sınav süresi ortalama 10-15 dakika arasında olacaktır. Dolayısıyla bilgisayarın başında hazır olmayanı en sona atarım ve en sonda da iletişim kurulamazsa sınav hakkını kaybeder ilgili öğrenci. Sınav saatini 15 dk. geçiren öğrenci sınav hakkını kaybeder.

24 Haziran günü derslerin sınav sırası şöye olacak: Önce sabah 10.00'da Çağdaş Dünya Tarihi sınavı yapılacak.

Öğleden sonra saat 15.00'da Osmanlı Arşiv Metinleri sınavı başlayacak.

En son olarak da saat 19.00'da Tarih Metodolojisi sınavı yapılacak.

Şimdiden hepinize başarılar...