2020-2021 Akademik Yıl Danışmanı Olduğum Öğrenciler Hk.

10.10.2020, Cumartesi

Sevgili öğrenciler

Bu yıl Sosyal Güvenlik Bölümü 1. Sınıf İ.Ö. öğrencilerimiz ile Sosyal Güvenlik Bölümü 2018 girişli öğrencilerimizin danışmanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım.

Normal dönemde okulun ilk haftası bir danışmanlık toplantısı yaparak özellikle ders kayıtları ile ilgili sizlere bilgilendirme yapmaktaydım. Fakat bu eğitim dönemi online olduğu için toplantı yapma imkanımız olmadı. Öncelikle sizlere başarılı ve güzel bir eğitim yılı diliyorum. Ardından ders kayıtlarınız ile ilgili bir kaç hususu belirteceğim.

-Ders kayıtlarında birinci sınıf öğrencilerden eksik ders seçenler vardı. Sosyal güvenlik bölümü birinci sınıf öğrencilerin ders planında yer alan (ders planı için tıklayınız) 10 dersi alması ve bu derslerin AKTS toplamının 30 olması gerekmektedir. Bazı öğrenciler eksik ders seçimi yapmışlardı. Bu öğrencilere obs üzerinden mesaj attım ve eksik derslerini ben sisteme ekledim. Sizlerde mutlaka ders kaydını kontrol edin. Herhangi bir eksiklik veya yanlışlık olduğunu düşünüyorsan benimle mail yoluyla iletişime geçin.

-2018 girişli Sosyal Güvenlik bölümü öğrencilerimizin ders kayıtlarının tamamına yakını hatalıydı. Mezun olmak için yeterli AKTS sağlayamayan, önceki yıl geçtiği seçmeli dersi yeniden seçen, eksik veya fazla seçmeli ders seçen gibi birçok hata ile karşılaştım. Tüm öğrencilerin ders kaydını ve transkriptini inceleyerek hatalı kayıtları düzelttim. Fakat ders seçme sorumluluğu siz öğrencilere aittir. Bu nedenle özellik 2018 girişli Sosyal Güvenlik öğrencilerinin sistemden seçilen derslerini dikaktle incelemelerini istemekteyim. Sosyal Güvenlik ders planında (ders planı için tıklayınız) yer alan tüm dersleri verdikleri takdirde mezun olabileceklerini hatırlatmak isterim. 3 yarıyıl için 6 adet seçmeli dersi başarılı olarak vermeniz gerekmektedir. Bu nedenle transkriptiniz ve ders planınızı iyi kontrol ederek seçilen derslerinizi gözden mutlaka geçiriniz. Bir hata veya eksiklik olduğunu düşünüyorsanız benimle iletişime geçiniz.

Ders kayıtları ve okul ile ilgili diğer sorularınız için bana mail atarak veya obs sistemi üzerinden mesaj yazarak ulaşabilirsiniz.