Öğr. Gör. Dr.

ayseulu@duzce.edu.tr

TÜRK DİLİ II ARA SINAVI HAKKINDA

Sevgili Öğrenciler,

2022-2023 Bahar yarıyılı Türk Dili II dersi ara sınavları 15 Nisan 2023 Cumartesi günü çevrim içi (online) olarak DÜ UZEM üzerinden (https://sinav.duzce.edu.tr/); Tıp Fakültesi öğrencileri için (https://onlinesinav.duzce.edu.tr)  adresinden  iki oturum hâlinde aşağıda belirtilen saatlerde yapılacaktır:

• I. Oturum: 08.00-17.00 (T.C. Uyruklu Öğrenciler)
  • II. Oturum: 17.00-24.00 (Yabancı Uyruklu Öğrenciler)

------------------------------------------------------

Sınava Dair Bilgiler...

Sınav, her biri dörder puan değerinde 25 adet çoktan seçmeli soru (test) şeklinde hazırlanmıştır. (25x4=100 Puan.)

Sınav süresi: T.C. Uyruklu Öğrenciler için 35 dakika

Yabancı Uyruklu Öğrenciler için 40 dakika

Yabancı uyruklu öğrencilerin iki oturumda sınava girmeleri hâlinde, esas alınacak notları "ikinci oturumda (saat: 17.00-24.00)" aldıkları nottur.

Sınavda cevaplanan sorulara ger dönüş yapılabilecektir.

Sınavın öncesinde veya sonrasında aklınıza takılan herhangi bir soru(n) olması hâlinde bana "ayseulu@duzce.edu.tr" adresinden ulaşabilirsiniz.

Ara sınava geçerli bir mazeret sebebiyle girememeniz hâlinde üç gün içerisinde bağlı bulunduğunuz okula bir dilekçe ile başvurarak "mazeret sınavı"na girmeyi talep etmeniz gerekmektedir. Öğrencinin mazeret sınavına kabulü öğretim elemanının verebileceği bir karar değildir! Bu hususta Üniversitemizin sınav yönetmeliği açıktır:

• " Sağlık, doğal afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına ve yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrenciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sağlık raporlarını veya diğer mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte/yüksekokul sekreterliğine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya diğer mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. "

17/05/2024, Friday