Öğretim Görevlisi

Elif SAHTİYANCI

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu

elifsahtiyanci@duzce.edu.tr

İç Mekan Tasarımı Dersi Vize ve Final ile ilgili Bilgilendirme (Dersi alttan alanlar için)

İç mekân tasarımı dersi vize ve final çalışmaları ödev teslimi şeklinde olacaktır. Aşağıda aktarılan kriterler çerçevesinde vize ve final ödevlerinizi teslim etmeniz beklenmektedir.

İç Mekân Tasarımı Dersi Vize Ödevi

2023-2024 Bahar Yarıyılı İç Mekân Tasarımı dersi kapsamında vize ödevi olarak Google akademik sitesi üzerinden bulmuş olduğunuz iç mekân tasarımı ile ilgili bir makaleyi PowerPoint ortamında sunum dosyası olarak düzenlemeniz beklenmektedir.

Sunum dosyasını hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler:

1. Slaytların yalnız görseller ya da yalnız yazılardan oluşmaması gerekir. Slaytlarda yazı ve görseller birlikte kullanılmalıdır. Eğer makalede yeterli görsel bulunmuyor ise; konuyla ilgili görselleri bulmak sizin sorumluluğunuzdadır.
  2. Makaleyi baştan sona kopyalayarak Powerpoint’e aktarmayınız. Makale sizin ana kaynağınız olmakla birlikte, makaleden yararlanarak görseller ve ek bilgilerle zenginleştirdiğiniz kendi içerisinde tutarlı bir sunum hazırlayınız.
  3. Sunumu hazırlamanız gereken Powerpoint şablonu Google Classroom uygulamasında  derse ait “b5nrrhn” kodlu sınıfta yer almaktadır.
  4. Teslim tarihi için Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu web sayfasını takip ediniz.
  5. Teslim Google Classroom üzerinden olacaktır.

İç Mekân Tasarımı Dersi Final Ödevi

2023-2024 Bahar Yarıyılı İç Mekân Tasarımı dersi kapsamında final ödevi olarak seçmiş olduğunuz konutun iç mekân düzenlemesini yapmanız beklenmektedir.

• Seçilen konutun; mutfak ve yaşam alanları dışında en az üç odası olması gereklidir. (Ebeveyn odası, çocuk odası, çalışma odası)
  • Bilgisayar Destekli Çizim-2 dersinde modellediğiniz konutu ya da kriterleri sağlayan başka bir konutu çalışabilirsiniz.
  • Konutun 4 noktasında sizin tarafınızdan tasarlanmış mobilya tasarımları olması gerekmektedir. Diğer mobilyalar sketch up’ın kütüphanesinden alınabilir.
  • Tasarlamış olduğunuz mobilyaları konutta bulundukları yer dışında (çizim dosyası içerisinde) konut dışına da kopyalamanız gerekmektedir, böylelikle sizin tarafınızdan tasarlanmış olan mobilyaları tespit edebilmem mümkün olacaktır. Aksi takdirde sizin tarafından tasarlanmış tefriş elemanı bulunmadığı kabul edilecektir.
  • Teslim sketch up dosyası olarak yapılacaktır. Dosyanızda konutunuzun çatısını silerek; eğer 2 katlı ise de her 2 katı yan yana koyarak dosyanızı kaydediniz ve teslim ediniz.
  • Teslim tarihi için Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu web sayfasını takip ediniz.
  • Teslim Google Classroom üzerinden olacaktır. (Sketch up dosyası 2020 olarak kaydedilmelidir.)

Sorularınız için elifsahtiyanci@duzce.edu.tr adresine e-posta atabilirsiniz.

18/05/2024, Saturday