Doçent

Fatih Aktaş

fatihaktas@duzce.edu.tr

KARİYER PLANLAMA DERSİ VİZE ÖDEVİ

İş ve Kişisel hayatta kariyer yapmak için öncelikle bireyin kendini tüm yönleriyle tanıması gerekmektedir.

Dersin temel amaçlarından biri olan kendimizi tanıma ve özelliklerimizi belirlemek için çeşitli testlerden oluşan bir ödev hazırlanacaktır.

1. Çoklu zekâ kuramlarından bir zekâ testi uygulama ve zekâ türü belirleme.
  2. Kişilik tarzı belirleme testleri uygulaması (BİG 5, Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)
  3. Hedef belirleme ve geleceği planlama uygulaması (SMART HEDEF)
  4. Bireysel performans analizi yapılırken güçlü ve zayıf yönler (SCOT analizinde zorluklar), fırsatlar ve tehditler belirlenecek. (SWOT-SCOT ANALİZİ)
  5. Kariyer hedefleri ile ilgili bireye özgü (spesifik) bir çözüme götüren ve yansıtıcı bir alıştırma olan GROW modeli kullanılarak, kariyer planları yaparken doğru sorular belirlenecek.
  6. Ödev Word dosyası şeklinde hazırlanacak. Tablo ve testler renkli olarak gösterilerek görsellik sağlanacak.
  7. Ayrıca yapılan testlerin orijinal soruları ve cevapları PDF olarak eklenecek.
  8. Testler yapılırken hangi kitap, web sayfası kullanıldı ise referans olarak gösterilecek.
  9. Ödevler en son 30 Nisan Salı 24:00 a kadar akademik ödev yükle kısmına (https://panel.duzce.edu.tr/Academic/Education/AddProject) RAR veya ZIP olarak ve isim, öğrenci no başlığı ile yüklenecektir.
  10. Dosya başlığı : Sınıf listesi sıra no- Öğrenci ismi-Öğrenci no- KP VİZE şeklinde olacaktır. Örnek : 13. Fatih AKTAŞ 221011011-KP VİZE

19/05/2024, Sunday