Öğretim Görevlisi

Fatih DURMUŞ

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

fatihdurmus@duzce.edu.tr

Çocuk Hukuku Ders Planı (2023-2024 Bahar)

Kıymetli öğrenciler

Dönem boyunca "Çocuk Hukuku" dersimizde haftalık ders planımız aşağıdaki şekilde olacaktır.

Ders planımız yaklaşık olarak takip edeceğimiz programı bize göstermektedir. Dönem içerisinde dersin işlenişine göre değişiklik yapılabilecektir.

Dersin not değerlendirmesi 1 vize ve 1 final sınavı şeklinde olacaktır. Ders harf notu belirlenirken vize sınavınız %40, final sınavınız %60 etkili olacaktır.

Ders hakkında sorularınız için mail atarak bana ulaşabilirsiniz.

1. Hafta             Dersin Tanıtımı / Hukuk Nedir? / Çocuk Hukuku Nedir?

2. Hafta             Hukukun Kaynakları

3. Hafta             Temel/Genel Hukuk İlkeleri

4. Hafta             Çocuk Hakları Sözleşmesi / Diğer U.A. Sözleşmeler / Çocuklar Hk. Kaynaklar

5. Hafta             Çocuk Hakları Sözleşmesi / Diğer U.A. Sözleşmeler / Çocuklar Hk. Kaynaklar

6. Hafta             Hukukun Dalları

7. Hafta             Medeni Hukuk İçerisinde Çocuk ve Çocukla İlgili Kavramlar(kişi –aile – hısımlık- soybağı)

8. Hafta            Medeni Hukuk İçerisinde Çocuk ve Çocukla İlgili Kavramlar(kişi –aile – hısımlık- soybağı)

9. Hafta             Vize Sınavı

10. Hafta          Medeni Hukuk İçerisinde Çocuk ve Çocukla İlgili Kavramlar(kişi –aile – hısımlık- soybağı)

11. Hafta           Ceza Hukuku ve Çocuk

12. Hafta           Borçlar Hukuku ve Çocuk

13. Hafta           İş Hukuku ve Çocuk / İdare Hukuku ve Çocuk

14. Hafta           Pratik/Tekrar Dersi

15. Hafta           Tekrar Dersi

Ders için kaynak kitap almanıza gerek yoktur.

Şayet kaynak kullanmak isterseniz şu kitaplardan faydalanabilirsiniz:

-Hayrunnisa Özdemir, Ahmet Cemal Ruhi, Çocuk Hukuku(Ders Kitabı), 4. Baskı, On İki Levha Yayıncılık, İstanbul, 2021.

-Rona Serozan, Çocuk Hukuku, İkinci Basıdan Tıpkı Bası, Vedat Kitapçılık, İstanbul, 2017.

-Ömer Uğur Gençcan, Çocuk Hukuku, Yetkin Yayıncılık, 2021.

Ayrıca "https://yokdersleri.yok.gov.tr/" adresinde yer alan dersiniz ile ilgili kaynakları kullanabilirsiniz.

19/05/2024, Sunday