Öğretim Görevlisi

Fatih DURMUŞ

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

fatihdurmus@duzce.edu.tr

İş Hukuku Uygulamaları Ders Planı (2022-2023 Bahar)

Kıymetli öğrenciler

Dönem boyunca İş Hukuku Uygulamaları dersimizde haftalık ders planımız aşağıdaki şekilde olacaktır.

Ders planımız yaklaşık olarak takip edeceğimiz programı bize göstermektedir. Dönem içerisinde dersin işlenişine göre değişiklik yapılabilecektir. Ders içerisinde öncelikle kısaca iş hukuku tekrarı yapılacak ardından Anayasa Mahkemesinin (4. haftadan itibaren belirtilen konu başlıkları ile ilgili kararlar) iş hukukuna ilişkin bireysel başvuru kararları incelenecektir.

Dersin not değerlendirmesi 1 vize sınavı ve 1 final sınavı şeklinde olacaktır. Ders harf notu belirlenirken vize sınavınız %40, final sınavınız %60 etkili olacaktır.

Ders hakkında sorularınız için mail atarak bana ulaşabilirsiniz.

1. Hafta             İş Hukukunun Temel Kavramları

2. Hafta             Bireysel ve Toplu İş Hukuku Tekrarı

3. Hafta             İş Uyuşmazlıkları ve Çözümü

4. Hafta             İşverenin Yönetim Yetkisi / Güven İlişkisi / Çalışanın Özel Hayatının Korunması

5. Hafta             İşverenin Yönetim Yetkisi / Güven İlişkisi / Çalışanın Özel Hayatının Korunması

6. Hafta             Çalışanın İfade Özgürlüğü/ Güven İlişkisi / Sadakat Yükümlülüğü

7. Hafta             Eşitlik ve Ayrımcılık / Mobbing

8. Hafta             İş Kazası Halinde Yükümlülükler / Fazla Çalışma Ücreti

9. Hafta             Vize Sınavı

10. Hafta           Fesih Sürecinde Geçerli Nedenler /  Kıdem Tazminatı / Fesih / Gerekçeli Karar Hakkı

11. Hafta           Sendika Özgürlüğü / Sendikal Ayrımcılık

12. Hafta           Sendikal Eylemlerden Ötürü Disiplin Cezası

13. Hafta           Diğer Toplu İş Hukukuna İlişkin Kararlar

14. Hafta           Tekrar Dersi

15. Hafta           Final Sınavı

Ders içerisinde incelenen kararlar “Anayasa Mahkemesinin” internet sitesinden alınmaktadır.

19/05/2024, Sunday