Öğretim Görevlisi

Fatih DURMUŞ

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

fatihdurmus@duzce.edu.tr

Medeni Hukuk Ders Planı (2023-2024 Bahar)

Kıymetli öğrenciler

Dönem boyunca Medeni Hukuk dersimizde haftalık ders planımız aşağıdaki şekilde olacaktır.

Ders planımız yaklaşık olarak takip edeceğimiz programı bize göstermektedir. Dönem içerisinde dersin işlenişine göre değişiklik yapılabilecektir.

Dersin not değerlendirmesi 1 vize sınavı ve 1 final sınavı şeklinde olacaktır. Ders harf notu belirlenirken vize sınavınız %40, final sınavınız %60 etkili olacaktır.

Ders hakkında sorularınız için mail atarak bana ulaşabilirsiniz.

1. Hafta               Dersin Tanıtımı / Medeni Hukuk Nedir?

2. Hafta               Medeni Hukukun Temel Kavramları

3. Hafta               Medeni Hukukun Kaynakları

4. Hafta               Hak Kavramı / Hakların Çeşitleri / Hakların Kazanılması

5. Hafta               Hakların Korunması

6. Hafta               Kişiler Hukuku (Gerçek Kişiler/ Kişiliğin Başlangıcı /Kişiliğin Sona Ermesi)

7. Hafta               Kişiler Hukuku (Kişinin Ehliyetleri)

8. Hafta               Vize Sınavı

9. Hafta               Kişiler Hukuku (Kişilik Hakkı/Kişiliğin Korunması/Hısımlık/Kişisel Durum Sicili)

10. Hafta             Kişiler Hukuku (Kişilik Hakkı/Kişiliğin Korunması/Hısımlık/Kişisel Durum Sicili)

11. Hafta             Tüzel Kişiler

12. Hafta             Tüzel Kişiler

13. Hafta             Ders İçeriği ile N. Mevzuatının Birlikte Değerlendirilmesi

14. Hafta             Pratik/Tekrar Dersi

15. Hafta             Final Sınavı

Yararlanılacak kaynaklar:

Bilge Öztan, Medeni Hukuk’un Temel Kavramları, 45. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara, 2020.

Mustafa Dural, Suat Sarı, Türk Özel Hukuku Cilt I Temel Kavramlar ve Medeni Kanunun Başlangıç Hükümleri, 8. Baskı, Filiz Kitabevi, İstanbul, 2013.

Mustafa Dural, Tufan ÖĞÜZ, Türk Özel Hukuku Cilt II Kişiler Hukuku, 14. Baskı, Filiz Kitabevi, İstanbul, 2013.

“Medeni Hukuk” ile ilgili hazırlanmış başka ders kitaplarından faydalanabilirsiniz. Ayrıca benim paylaştığım kaynaklar dışında "https://yokdersleri.yok.gov.tr/" adresinde yer alan dersiniz ile ilgili kaynakları kullanabilirsiniz.

19/05/2024, Sunday