Öğretim Görevlisi

fatihdurmus@duzce.edu.tr

Ders Seçimi

Kıymetli öğrenciler

Bu yıl Sosyal Güvenlik program 2022 kayıtlı (İ.Ö.) öğrencilerinin danışmanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Danışmanı olduğum tüm öğrencilerin ders kayıtlarını incelemekte ve düzeltilmesi gerekenleri düzeltmekteyim. Bununla ilgili bilgilendirme mesajını OBS üzerinden gönderiyorum.Fakat bizlerin gözünden kaçan yanlışlar olabilir bu nedenle tüm öğrencilerin ders kayıtlarını kontrol etmesi ve herhangi bir hata olması halinde bana mail atarak durumu bildirmesi gerekmektedir.

Ders kaydı hakkında duyuru için tıklayınız.

Sosyal Güvenlik programı ders planı aşağıdaki gibidir. Sizlere ders seçimi ile ilgili kısa bilgi vermek istiyorum.

-Ders kaydı yapan ikinci sınıf öğrencilerimizin tablonun III. yarıyıl kısmında belirtilen 10 dersi (4 adet zorunlu, 6 adet seçmeli) almaları gerekmektedir. Alt yarıyıldan (I. yarıyıl) dersi bulunan ikinci sınıf öğrencilerimize tavsiyem öncelikle I. yarıyıl dersleri ardından III yarıyıl zorunlu derslerini almalarıdır. Daha sonra kalan AKTS durumuna göre IV. yarıyıl seçmeli derslerini almalarıdır. Bir dönem içerisinde en fazla 40 AKTS ders alınabilecektir.

-Seçmeli dersler ile ilgili çok sorulan bir hususu cevaplandırmak istiyorum. 6 adet seçmeli ders almanız gerekmektedir. Sizlere fazla seçmeli ders açıldı. Açılan tüm seçmeli dersleri seçmeyeceksiniz. İstediğiniz 6 tanesini seçeceksiniz.

Ders kayıtlarında geçmiş yıllarda karşılaşılan belli başlı hatalar şu şekildedir;

1-Eksik ders seçme: Tüm öğrenciler yukarıda yer alan ders planı dahilinde eksik dersi kalmayacak şekilde ders seçmelidir. Yukarıda yer alan ders planında bulunan tüm derslerden başarılı olunmadan öğrenci mezun olamayacaktır.

2- Fazla seçmeli ders seçme: Sosyal güvenlik programında öğrenciler (2.sınıf) bu yarıyıl için 6 adet seçmeli dersten başarılı olmalıdır. Okul tarafından sayıca fazla seçmeli ders açılır, sizler bu seçmeli dersler içerisinden 6 tane seçmelisiniz. Bazı öğrencilerimiz açılan tüm seçmeli dersleri ders seçim listesine eklemekteler. Sadece 6 adet seçmeniz yeterlidir.

3-Başarılı olduğu dersi yeniden seçme: Bazı öğrencilerimiz özellikle seçmeli derslerde daha önce alıp başarılı olduğu seçmeli dersi yeniden seçmektedir(Ortalama yükseltmek için alan öğrencilerimiz hariç). Bu durumda mezuniyet işlemleriniz yapılırken bir seçmeli dersiniz eksik olacaktır. Bu nedenle özellikle seçmeli dersler için daha önce alıp başarılı olamadığınız veya daha önce hiç almadığınız dersleri seçmeniz gerekmektedir.

Ders kayıtları ve okul ile ilgili diğer sorularınız için bana mail atarak veya obs sistemi üzerinden mesaj yazarak ulaşabilirsiniz.

Sizlere başarılı ve güzel bir eğitim dönemi diliyorum.

Fatih DURMUŞ - fatihdurmus@duzce.edu.tr

19/05/2024, Sunday