Profesör

Fatih Taşpınar

Mühendislik Fakültesi

fatihtaspinar@duzce.edu.tr

CEV503 Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre FİNAL SINAV ÖDEVİ (2022-2023 Bahar dönemi)

Sevgili öğrenciler,

CEV503 Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Çevre (2022-2023 Bahar dönemi) dersinde FİNAL SINAV ödevi hazırlayacaksınız. Bu ödev bir makale hazırlamak şeklinde olacak olup makalenin içeriği de aşağıda verilen konulardan biri olmalıdır. Makale çalışmanız en az 6 en fazla 12 sayfa olmalı, Giriş, Materyal ve Metod, Sonuçlar ve Değerlendirme, ve Kaynaklar kısımlarını içermelidir. En az 10 adet kaynak verilmeli, ve bunlardan en az 5 tanesi yabancı kaynak olmalıdır ancak SCI dergilerde yayımlanmış olan makalelerden seçilmelidir.

Ödev konuları:

* Yeni ve yenilenebilir enerji türleri ve en son çalışmalar,

* İklim değişikliği ile mücadele yenilenebilir enerji türlerinin kullanımı ve rolü, dünyadaki çalışmalar,

* Türkiye'de yenilenebilir enerji türlerinin kullanımı, güncel istatistikler ve yatırımlar,

* Yenilenebilir enerji türlerinin avantaj ve dezavantajları,

* Temiz kömür teknolojileri.

Ödevlerinizde Giriş, Materyal ve Metod, Sonuçlar ve Değerlendirme ile Kaynaklar bölümleri sırasıyla verilmeli ve özgün makale hazırlanmalıdır. Sayfa altında ortada sayfa numaraları verilmelidir. Makale içinde mutlaka kaynak gösterilmelidir.

Çalışmanızı 13 Haziran 2023 saat: 12.00'a kadar bana mail ile MS Word veya Adobe Acrobat PDF formatlarında gönderebilirsiniz.

Prof. Dr. Fatih TAŞPINAR

12/05/2024, Sunday