Öğretim Görevlisi

Kariyer Planlama Dersi Ödev Duyurusu

Sevgili Öğrencilerim

Kariyer Yönetimi Dersi Ödevi

Ytnk.tv sistemi üzerinden izlediğiniz videolarda edindiğiniz bilgileri de kullanarak kendinize bir kariyer haritası hazırlayınız. Bu harita içerisinde aşağıdaki maddelere de cevap vermiş olmalısınız:

• Kariyer hedefiniz nedir? İki yıl sonra (kısa vadeli), beş yıl sonra (orta vadeli hedef), on yıl sonra (uzun vadeli hedef)?
  • Kariyer hedefinize ulaşmanızda size fayda sağlayacağına inandığınız mevcut fırsatlarınız var mı (örn: yetenekleriniz, disipline çalışma alışkanlığı gibi)? Varsa bir tanesinin sizin kariyer yolculuğunuza nasıl bir katkı yapacağını düşünmektesiniz?
  • Kariyer hedefinize ulaşmanızda size zorluk çıkardığına inandığınız mevcut tehditleriniz var mı (örn: düzensiz uyku alışkanlığı, depresif bir ruh hali gibi)? Varsa bir tanesinin sizin kariyer yolculuğunuza nasıl bir olumsuz etki oluşturacağını düşünmektesiniz?
  • Kariyer yolcuğunuzda size motivasyon veren temel unsur nedir (maddi veya manevi kazanç, rol-model olarak gördüğünüz birisi vb.)?
  • Kariyer yolculuğunuz için ne gibi adımlar atıyorsunuz (eğitim, kişisel gelişim gibi)
  • Bir gün kariyerinizde istediğiniz yere geldiğinizde, sizden sonraki kariyer yolcularına ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

Ödeviniz mümkünse bir sayfa veya en fazla iki sayfa olabilir.

Ödev şablonu olarak aşağıdaki kapak sayfasını ve metin sayfasını kullanınız.

Dikkat!

Ders başarı değerlendirmesinin %70’i ytnk tv’deki videolardan oluşmaktadır. İzlenmesi zorunlu videoların hepsi izlenmediği takdirde izlenmiş olanlar dikkate alınmayacaktır! Teknik problemler nedeniyle izlenemeyenler videolar için ise bana geri bildirimde bulunulması gerekmektedir (mail veya mesaj gibi araçlarla).

ytnk.tv’deki videolar içinde izlenmesi zorunlu olanları en geç 20.06.2023 tarihi saat 23:00 ‘a kadar izlemiş olmalısınız.

Ödevinizi sisteme en geç 20.06.2023 tarihi saat 23:00 ‘a kadar yükleyeniz.

11/05/2024, Saturday