Doktor Öğretim Üyesi

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

mehmeterkani@duzce.edu.tr

Temel Tasarım Güze Vize Ödev Teslimi 2023

Temel Tasarım vize sınavınız için teslim edeceğiniz ödevinizde Klimt’in Adele Bloch tablosunun sizinle paylaşılmış kontur çizimini kullanacaksınız. Bununla beraber sizinle paylaşılan bir başka görselde de dokuz doku bulunmaktadır. Tablonun orjinali de referans olması için sizinle görsellerde paylaşılmaktadır. Vize ödevinizde tablonun kontur çizimini şablon olarak kullanarak, sizinle paylaşılmış dokuz dokuyu bu şablona uygulamanız istenmektedir. Dokuların boyutlarını, yoğunluklarını ve çizgi değerlerini manipüle edebilirsiniz. Doku yerleşimlerine  tablonun orjinalini inceledikten sonra karar vermenizi tavsiye ederim.

Kontur şablonu 35*50 kâğıdınıza çizerek veya doğrudan çıktı alarak aktarabilirsiniz. Dokuların şablona uygulanmasında kurşun kalem, pilot, markör, rapido kullanabilirsiniz. Renk kullanılmayacaktır. Sayfa yerleşimine, espaslara, titiz ve temiz bir çalışma olmasına, sizden istenen tekniklerin uygulanmış olmasına dikkat ediniz.

Yazılı bir sınava nasıl belirlenen saatinde ve mekânında giriyorsanız, vize ödevlerinizi size bildirilen saat aralıklarında ve mekanda teslim ediniz. Telim saaatleri dışında getirilen ödevler kabul edilmeyecektir. Lütfen bir maduriyet olmamaması için dikkat ediniz.

Başarılar diliyorum.

16/05/2024, Thursday