Doçent

Bekir ÇEVİK

bekircevik@duzce.edu.tr

Doç. Dr. Bekir ÇEVİK, 1983 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdu. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümünü kazandı. Bir yıl süreyle Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Merkezinde İngilizce hazırlık eğitimi alarak 2006 yılında bu bölümden daha sonra da Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2006 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Metal Eğitimi anabilimdalında yüksek lisans eğitimine başladı. Kaynaklı Birleştirmelerin Mekanik Özelliklerine Kalıcı Gerilmelerin Etkisinin Deneysel Olarak Belirlenmesi isimli Yüksek Lisans tezini hazırlayarak 2009 yılında mezun oldu. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Metal Eğitimi anabilimdalında Doktora eğitimine başladı. Sürtünme Karıştırma Kaynak Parametrelerinin Kalıntı Gerilmelere ve Birleştirmenin Mekanik Özelliklerine Etkisi isimli Doktora tezini hazırlayarak 2014 yılında mezun oldu. 2008 ve 2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Atatürk Meslek Yüksekokulu’nda dışarıdan görevlendirme ile öğretim görevliliği yaptı. 2010 yılında Düzce Üniversitesi Gümüşova Meslek Yüksekokulu Kaynak Teknolojisi bölümüne Öğr. Gör. olarak atandı ve 2014 yılında Öğr. Gör. Dr., 2015 yılında Yrd. Doç. Dr., 18 Eylül 2019 tarihinde ise Doç. Dr. oldu ve halen aynı üniversitenin Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü'nde görevini sürdürmektedir.