Doktor Öğretim Üyesi

Duygu Gökce

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

duygugokce@duzce.edu.tr

Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü derece ile bitirdi. Lisansüstü eğitimine İngiltere’de University College London (UCL), University of Bath ve University of Liverpool’ da devam etti. Tarihi Yapı Koruma ve Restorasyon alanında yüksek lisansını ve Mimarlık alanında doktorasını (2017) tamamladı. Doktora süresince University of Liverpool’da araştırma&öğretim görevlisi olarak hem Mimarlık hem de Kentsel Planlama ve Tasarım Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerine Mimari ve Kentsel Tasarım Stüdyosu, Kentsel Tasarım ve Mekâna Giriş, Mimari Araştırma Teknikleri ve Strüktür ve Malzeme dersleri verdi. Doktora sonrası araştırmalarına yine aynı üniversitenin 1 yıllık araştırma geliştirme teşvik bursunu kazanarak misafir araştırmacı olarak devam etti. 2018 yılı itibariyle Türkiye’de Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde çalışmaya başladı. Uzmanlık alanı tarihi çevre koruma, mimari tasarım, mekan algısı ve tipo-morfoloji olup başlıca araştırma alanları kentsel koruma problemleri, mimari ve kentsel tasarım, konut tipo-morfolojisi, tipolojik süreç (typological process), insan ve yapılı çevre ilişkileridir. Mevcut çalışmaları teorik kuram teori ve metotların, tasarım uygulama pratiğine aktarılması üzerine devam etmekte olup, bu anlamda ilk teşebbüsünü, 2021-2022'de kazandığı Fulbright Doktora sonrası bursu ile Amerika'da State University of New York at Buffalo'da Amerika'da yaşanılabilir en iyi ilk 10 mahalle ye giren ödüllü Elmwood Village mahallesi üzerine çalışmaları ile devam ettirmektedir.