Doçent

Emre ÇELİK

emrecelik@duzce.edu.tr

**Doç. Dr. Emre Çelik, 1987 Aralık ayında Düzce'de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Düzce'de tamamladı. Gazi Üniversitesi Elektrik Eğitimi Bölümünden 2009’da mezun olduktan sonra 2011’de Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden 2012’de Yüksek Lisans derecesi, 2016’da Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktoru unvanı aldı. **Düzce Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde 2018’de Dr. Öğr. Üyesi, 2019’da Doçent oldu. 1 yüksek lisans tezi yönetmiş, halen 2 doktora ve 1 yüksek lisans tezi yönetmektedir. Hâlâ aynı bölümde Elektrik Makineleri Anabilim Dalında görev yapmaktadır. **Doç. Dr. Emre Çelik’in Elektrik Makineleri ve Sürücüleri, Kontrol Sistemleri ile Yapay Zekâ konularında yayımlanmış çok sayıda makaleleri ve bildirileri bulunmaktadır. Aynı zamanda çeşitli bilimsel projelerde yürütücü, araştırmacı ve bursiyer olarak görev almıştır. Stanford Üniversitesi’nden John P.A. Ioannidis ve diğer bilim insanlarının gerçekleştirdiği, Elsevier tarafından yayımlanan ve uluslararası ölçütler kullanılarak oluşturulan dünyanın en etkili bilim insanları listelerinde %2'lik dilime girmeye layık olmuştur.