Doktor Öğretim Üyesi

Harika Özge ARSLAN

harikaarslan@duzce.edu.tr

0380 5421355 - 2445

Lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden, yüksek lisans ve doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümünden almıştır. 2010 yılında Yükseköğretim Kurulu desteğiyle San Antonio Texas Üniversitesi’nde (University of Texas at San Antonio) bir yıl süreyle misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 2007-2015 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi, 2015-2017 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde doktor araştırma görevlisi kadrosunda çalışmıştır. 2017 yılında Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Fen Bilgisi Anabilim Dalına doktor öğretim üyesi olarak atanmıştır. Fen bilgisi eğitimi alanında 2023 yılında doçent ünvanı almıştır. Biyoloji eğitimi, fen eğitimi, çevre eğitimi, sürdürülebilir kalkınma eğitimi ve sosyobilimsel konular üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve üç çocuk annesidir.