Doktor Öğretim Üyesi

HÜSNÜ GERELEGİZ

Fen Edebiyat Fakültesi

husnugerelegiz@duzce.edu.tr

1987 yılında Mersin de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimlerini Mersin de tamamladı. 2006 yılında Gazi Üniversitesi, Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi esnasında 2009 yılında bir yıllığına MEB bursuyla Rusya'ya dil kursuna gitti ve döndükten sonra 2012 yılında Gazi Üniversitesinden mezun oldu. İki yıl özel sektör deneyiminden sonra 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığının sağlamış olduğu yurtdışı yüksek lisans ve doktora eğitimi bursunu (YLSY-1416) kazanarak, Rusya'da Adige Devlet Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora eğitimine başladı. 2016 yılında Rus Edebiyatı ve Kafkas Halkları Edebiyatı alanında yüksek lisans diplomasını, 2019 yılında ise doktora diplomasını aldı. 2020 yılında doktora tez savunmasından sonra yurda döndü. Bu tarihten itibaren Düzce Üniversitesinde görev yapmaktadır. EN/ Born in 1987 in Mersin. He completed his primary and high school education in Mersin. In 2006, he started his undergraduate education at Gazi University, in the field of Russian Language and Literature. During his undergraduate education, he went to Russia for a one-year language course in 2009 with a scholarship from the Ministry of Education and then after returning in 2010, he graduated from Gazi University in 2012. After private sector experience, and he went to abroad in 2014 for postgraduate education with a grand provided by the Turkish Ministry of Education called YLSY-1416 and started master and Ph.D. education at Adygeya State University in Russia. In the field of Russian literature and the literature of the Caucasian Peoples he received master degree in 2016 and Ph.D. degree in 2020. He defended his doctoral thesis and returned home in 2020. Has been working for Duzce University since graduation.