Profesör Doktor (Prof. Dr.)

İsmet YILDIRIM

ismetyildirim@duzce.edu.tr

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 1988 yılında lisans öğrenimini, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalında 1992 yılında yüksek lisans eğitimini, aynı enstitünün Bitki Koruma Anabilim Dalında Doktora eğitimini tamamladı. 1993-1999 yılları arasında TARİŞ Araştırma Geliştirme Müdürlüğünde araştırma asistanı olarak çalıştı. Çanakkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 2000-2011 yılları arasında Yardımcı Doçent Doktor, 2011-2015 yılları arasında Doçent Doktor olarak görev yaptı. Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesinde (Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi) Doçent Doktor olarak göreve başladı, Bitki Koruma Bölümü Lisans ve Bitki Koruma Anabilim Dalı Yüksek Lisans eğitiminin açılmasında aktif rol oynadı. Öğretim üyesi 2016-2020 yılları arasında Profesör Doktor ünvanyla görev yaptı ve Düzce Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilim Dalında Doktora programının açılmasında aktif rol oynadı. Prof. Dr. İsmet YILDIRIM Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde 2015-2020 yılları arasında Bölüm Başkanlığı ve Anabilim Dalı Başkanlığı ve 2018-2020 yılları arasında Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, 2015-2020 yılları arasında Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016-2018 yılları arasında Düzce Üniversitesi Senatosu Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Temsilciliği görevlerini yerine getirdi. Görevlendirmeyle 2020-2023 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Çal Meslek Yüksek Okulunda Profesör Doktor ünvanıyla çalıştı. Öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet YILDIRIM 14 Mart 2023 tarih itibariyle kadrosunun bulunduğu Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünde öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. İsmet YILDIRIM'ın çok sayıda bilimsel araştırması, ulusal ve uluslararası yayını bulunmaktadır.