Doçent

ONUR ER

onurer@duzce.edu.tr

Onur ER 1987 yılında Mersin’de dünyaya gelir. İlk, Orta ve Lise eğitimini Mersin’de tamamlar. Onur ER, Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümüne 2005 yılında girer ve 2009 yılında mezun olur. 2009-2010 eğitim öğretim yılında Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlar. 2011’de Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlköğretim Ana Bilim Dalında “İlköğretim Sekizinci Sınıf Türkçe Dersi Öğretim Programı Dinleme/İzleme Alanının Öğretmen Görüşleri Doğrultusunda Değerlendirilmesi” başlıklı yüksek lisans teziyle “uzman”; 2015 yılında ise Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında “Yabancılara Türkçe Öğretimi Uygulamalarının Kültürel Farkındalık Oluşturma Açısından İncelenmesi” başlıklı tezini tamamlayarak “doktor” olur. Onur ER, Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Arş. Gör., Dr. Öğr. Üyesi ve Doç. Dr. unvanları ile görev yapmıştır. İki sene boyunca kurucusu olduğu Kafkas Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini de yürütmüştür. Doç. Dr. Onur ER, 06.03.2020 tarihinden beri Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında görev yapmaktadır. Aynı zamanda Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı başkanlığını yürütmektedir.