Doç. Dr.

Şenol Şirin

senolsirin@duzce.edu.tr

Doç. Dr. Şenol ŞİRİN, OF/Trabzon doğumludur. Lisansını; Gazi Üniversitesi Talaşlı Üretim Öğretmenliğinde (2004-2008), Yüksek Lisansını; Karabük Üniversitesi Makine Eğitiminde (2008-2012), Doktorasını; Düzce Üniversitesi Makine Mühendisliğinde (2016-2020) tamamladı. Özel sektör kuruluşlarında; Tasarım/Üretim Uzmanlığı, Proses ve Takım Mühendisliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2013 yılında Düzce Üniversitesi'nde başladığı akademik kariyerinde, Müdür Yardımcılığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Disiplin Kurulu Üyeliği, Topluluk Akademik Danışmanlığı gibi görevler de yürütmüştür. Güncel araştırma alanları; sürdürülebilir imalat, nanoakışkan, takım aşınması ve mekanizmaları, sürtünme katsayısı, minimum miktarda yağlama, kriyojenik işlem ve kriyojenik soğutmadır. Dr. ŞİRİN, Evli ve 2 çocuk babasıdır. Assoc. Prof. Dr. Şenol ŞİRİN was born in OF/Trabzon. He graduated from License; Gazi University - Machine Education (2004-2008), MSc; Karabük University - Machine Education (2008-2012), Ph.D.; Düzce University, Mechanical Engineering (2016-2020). In his academic career, which he started at Düzce University in 2013, he also served as Assistant Director, Member of the Board of Directors, Member of the Discipline Committee, and Community Academic Advisor. He held various positions in many industrial companies, such as Design/Manufacturing Expert, and Process and Tool Engineering. His current research interests are sustainable manufacturing, nanofluid, tool wear-mechanisms, coefficient of friction, minimum quantity lubrication, cryogenically treated, and cryogenic cooling. Assoc. Prof. Dr. ŞİRİN is married and has two boys.