Doç. Dr.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

sitkiakincioglu@duzce.edu.tr

03807314005- 7701

Sıtkı AKINCIOĞLU İlköğrenimini Dörtyol/Hatay'da, ortaöğrenimini Adana’da bitiren Akıncıoğlu, Ceyhan Teknik Lisesinin Makine bölümünde aldığı eğitimin ardından 2005 yılında Gazi Üniversitesi Makine Tasarım Öğretmenliği ve 2021 yılında Karabük Üniversitesi Makine mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimlerini tamamladı. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi, Makine Eğitiminde (2011) tamamladı. Doktora eğitimini ise 2015 yılında Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliğinde tamamladı. 2008-2022 yılları arasında Düzce Üniversitesi, Gümüşova Meslek Yüksekokulu, Makine Resim ve Konstrüksiyon Bölümünde Öğretim görevlisi ve Öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2022 yılında Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Endüstriyel Tasarım Bölümüne Doçent olarak atanmıştır. Bu bölümde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir. Çalıştığı yıllarda Bilgisayar Destekli Çizim, Bilgisayar Destekli Tasarım, Makine Tasarımı, Aparat tasarımı, Teknik Resim, Meslek Resim, Grafik Tasarım gibi dersler vermektedir. Düzce Üniversitesi’nde çalıştığı yıllarda çeşitli idari görevlerde bulunmuştur; Yüksekokul Sekreter Vekili, Müdür Yardımcısı, Makine Resim ve Konstrüksiyon Program Koordinatörlüğü, Bölüm Başkanlığı, Yüksekokul Müdürlüğü, Yönetim kurulu başkanlığı, Senato üyeliği yapmış ve çeşitli komisyonlarda görev almıştır. 2019 yılından bu yana Gümüşova Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürütmektedir.