Doçent

Suat Erdoğan

suaterdogan@duzce.edu.tr

1963 yılında Niğde’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı şehirde tamamladı. 1983 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki yükseköğrenimini 1988 yılında tamamladı. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Üç Nolu Konya Şeriyye Sicil Defteri Olaylar ve Değerlendirilmesi” isimli yüksek lisans çalışmasını 2006’ yılında tamamladı. İstanbul Üniversitesi sosyal Bilimler Enstitüsün Temel İslam Bilimleri Dalında “Kur’an Sünnet Işığında Suç Ceza Uygunluğu” isimli doktora çalışmasını 2014 yılında tamamladı. 2016 yılında Düzce Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Fıkıh Ana Bilim dalında Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. Hâlen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.