Doçent

Yusuf Parlak

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

yusufparlak@duzce.edu.tr

1985 Yılında Erzurum’un Oltu ilçesinde doğmuş, İlk, orta ve lise eğitimini Oltu’da tamamlamıştır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Sahne Tasarımı Anasanat Dalı’nda tamlayarak 2010 yılında mezun olmuş ve aynı yıl içerisinde Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2015 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Doktora eğitimini tamamlayan Yusuf Parlak Geleneksel Ebru sanatını ustası Alparslan BABAOĞLU’ndan meşk ederek 2016 yılında kendisinden ebru sanatının icrası ve öğretilmesi konusunda icazet almıştır. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı Sanatçısı olan Parlak Bakanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı listesinde de yer almaktadır. Halen Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde Doçent olarak görev yapmakta ve Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Yusuf Parlak bugüne kadar beş kişisel sergi açmış, yurt içi ve yurt dışında otuza yakın karma ve grup sergisine katılmıştır. Sanatçının çeşitli dallarda 4 adet ödülü bulunmaktadır.