Doçent

Ahmet Bilir

Fen Edebiyat Fakültesi

ahmetbilir@duzce.edu.tr

Ahmet Bilir 2003 yılında Arkeolog unvanını almış, 2006 yılında Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını, 2014 yılında da Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 2014 yılından beri Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak dersler vermektedir. İstanbul’da Kuzey Doğu Marmara Sualtı Araştırmaları (The NEMSUS Project) araştırma başkanı ve Kdz. Ereğli’de Herakleia Pontika Akheron Nekropolü kazısı bilimsel koordinatörüdür. İznik Gölü Bazilikal Kilise Kazısı başkan yardımcılığı yapmaktadır. Kısa bir süre Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü görevini yürütmüş olup halen Düzce Üniversitesi Su Altı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yerine getirmektedir. Bilir aynı zamanda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Bilim ve Çevre Kurulu üyesi ve I.S.A.R. Türkiye arama ve kurtarma Düzce temsilcisidir.