Doçent

Ziraat Fakültesi

ayseyazlik@duzce.edu.tr

0380 541 22 94/2568

Bitki ekolojisi, biyolojisi ve tarım ve tarım dışı alanlarda yabancı otlar ile mücadele konularında çalışmaktayım. Özel çalışma konularım arasında istilacı yabancı bitkilerin çevresel ve sosyoekonomik etkileri, bu bitkilerin yayılımında etkili olan faktörler, istilacı bitkilerin toplumsal farkındalığı ve mücadelesi konuları yer almaktadır. En fazla ilgilendiğim bitki taksonları Sorghum halepense ve Herecleum türleridir. Çalışma alanım kapsamında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde dersler vermekteyim. Lisans düzeyinde verdiğim mesleki dersler arasında; Tarımsal Ekoloji, Herboloji ve Entegre Mücadele, öğrencilerin kişisel gelişimi ve sosyal içerikli dersler arasında; Kariyer Planlama ve Mesleki Uygulamalar (Bitki Kliniği), Lisansüstü (Yüksek Lisans/Doktora) derslerim arasında ise Allelopati, Yabancı Ot Ekolojisi, Parazit Bitkiler ve İstilacı Bitki Ekolojisi gibi dersler yer almaktadır. Lisans ve Lisansüstü danışmanlıklarımın yanında, tarafıma e-posta veya sosyal ağlar ile ulaşan ulusal ve uluslararası öğrencilere rehberlik adına faaliyetler de yürütmekteyim.