Profesör

Engin Eroğlu

Orman Fakültesi

engineroglu@duzce.edu.tr

1979 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1996 yılında K.T.Ü. Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 2000 yılında tamamladı. Aynı yıl A.İ.B.Ü. Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'ne araştırma görevlisi olarak atandı. 2001 yılında A.İ.B.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında başladığı yüksek lisans çalışmasını 2004 yılında tamamladı. 2005 yılında K.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında doktorasını yapmak üzere YÖK 35. maddesi ile görevlendirildi. 2012 yılında doktorasını tamamladı ve aynı yıl Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştirme Teknikleri ABD'na Yardımcı Doçent, 2017 yılında ise Doçent olarak atanmıştır. 2013 yılında 3 ay süre ile Hollanda Van Hall Larenstein Üniversitesi Velp kampüsünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Peyzaj mimarlığında bitkiler üzerine akademik çalışmaları gerçekleştirmekte olup bunun yanı sıra peyzaj tasarımı, bitkilendirme tasarımı, görsel ve ekolojik değerlendirme teknikleri, ekosistem hizmetleri, iklim değişikliği ve ekolojik ve görsel peyzaj karakteri alanlarında da proje, makale, tebliğ ve sunumları bulunmaktadır. Bu güne kadar 1'i uluslarası (COST) olmak üzere 3 adet Tübitak projesi yürütücülüğünün yanı sıra birçok projede de araştırmacı-danışman-bursiyer olarak görev almıştır. Bunun yanı sıra 13 BAP projesinde yürütücü-araştırmacı-danışman olarak görev yapmış birçok kamu-özel kuruluş ortak projelerinde de görev almıştır.