Doç. Dr.

Abdullah Kutalmış Yalçın

İşletme Fakültesi

kutalmisyalcin@duzce.edu.tr

Doç . Dr. A. Kutalmış Yalçın 1985 yılında Adana’da doğdu. Lisans eğitimini 2009 yılında Ankara Ufuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise 2012 yılında Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamlayan Yalçın, doktora derecesini 2019 yılında İstanbul Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında aldı. Kariyer hayatına 2012 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde memur olarak başlayan Yalçın, akademik hayatına ise yine 2012 yılında Düzce Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak adım attı. 2019 yılında ise aynı üniversitenin İşletme Fakültesi Ticaret ve Finans Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. Yalçın bu süreçte lisans seviyesinde Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, Kamu Yönetimi, İdare Hukuku, Hukukun Temel Kavramları, Anayasa Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İşletme Hukuku, Bitirme Projesi ve Kıymetli Evrak Hukuku derslerini, lisansüstü seviyede ise Uluslararası Güncel Gelişmeler dersini okuttu. Üniversite bünyesinde müdür yardımcılığı görevini ifa etti. 2021 yılında Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcılığına atanan Yalçın’ın ilgi alanları Türk Siyasal Hayatı, Uluslararası Hukuk, Kültürel Diplomasi ve Balkanlar üzerine kuruludur. Yalçın, hâlihazırda birçok dergide hakemlik, yayın kurulu üyeliği, editörler kurulu üyeliği ve birçok uluslararası sempozyumun bilim ve düzenleme kurulu üyeliğini yapmaktadır. Ayrıca alanıyla ilgili birçok konuda kitap, kitap bölümü, makale ve bildirisi bulunmaktadır. Yalçın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Doçentlik Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca 23.02.2023 tarihinde Doçent ünvanı kazanmıştır.