Prof. Dr.

Metin KILIÇ

Fen Edebiyat Fakültesi

metinkilic@duzce.edu.tr

1982 yılı Ardahan doğumlu olan Kılıç, Lisans eğitimini 2005 yılında İnönü Üniversitesi sosyoloji bölümünde, Yüksek lisansını 2008 yılında Muğla Üniversitesi’nde, Doktora eğitimini 2012 yılında Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 2010 yılında Araştırma görevlisi olarak Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde göreve başlayan Kılıç, 2013 yılında Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Kurucu Bölüm Başkanı olarak çalışmaya başlamış, çeşitli idari görevlerde bulunmuş ve halen Düzce Üniversitesi’nde Profesör olarak görev yapmaktadır. AB Erasmus+ Projeleri koordinatörlüğü ve ulusal proje yürütücülükleri yapan ve yapmaya devam eden Kılıç, çeşitli uluslararası sempozyumların düzenleme kurulu başkanlıklarını da yapmıştır. Ulusal ve Uluslararası birçok sempozyuma katılmış ve hem ulusal, hem de uluslararası kitapları, kitap bölümleri, makaleleri ve bildirileri bulunmaktadır. Muhakeme Dergisini (uluslararası) kuran ve baş editörlüğünü yapan Kılıç’ın başlıca kitapları: Gençlik Şiddet ve Serbest Zaman (2017), Etnisite ve Spor (2018), Psiko Sosyal Yönleriyle Eğlence (2019), Insurance and Employability of Women (2020) Sosyolojiye Giriş (2021) Düzce'nin Şehir Kimliği ve Sosyal Bütünleşmesi (2023) dir. Kılıç, Serbest Zamanlar Sosyolojisi, Spor Sosyolojisi, Gençlik Sosyolojisi, Eğlence Sosyolojisi ve Şiddet Sosyolojisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.