Araştırma Görevlisi

İşletme Fakültesi

mucahitturkmen@duzce.edu.tr

0850 800 8181 (1063)

Mücahit Türkmen, Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi’nde lise öğrenimini tamamladıktan sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk (%30 İngilizce) lisans programına başlamış; ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde İktisat lisans programına kaydolmuştur. Lisans öğrenimi kapsamında Almanya’nın Saarland eyaletinde bulunan Saarland Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği ile değişim öğrencisi olarak gitmiş; ayrıca aynı eyalette bulunan Partnerschaft Akkaya, Di March & Kuhn Rechtsanwälte (Hukuk Bürosu)’de Erasmus+ Staj Hareketliliği ile yaz stajı yapmıştır. Her iki lisans programından da onur öğrencisi olarak mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda tezli yüksek programına kabul edilmiş; ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Anabilim Dalı’nda tezsiz yüksek lisans programına başlamıştır. Prof. Dr. Kemal Şenocak danışmanlığında ‘‘İnsansız Hava Aracı İşletilmesinden Doğan Sorumluluk ve Sorumluluğun Sigortalanması’’ başlıklı tezi ve Dr. Öğr. Ü. Zeynep Özcan danışmanlığında ‘‘6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Uyarınca Anonim Şirketlere Sermaye Olarak Getirilecek Taşınmazların Değerlemesi’’ başlıklı dönem projesi ile yüksek lisans programlarından mezun olmuştur. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktora programına devam eden Türkmen, Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atanmış olup çalışmalarına devam etmektedir. Çalışma alanları ticaret hukuku, sigorta hukuku ve insansız hava araçları hukukudur.