Doçent

İşletme Fakültesi

muratbayat@duzce.edu.tr

+903805421370 / 3742

1965 yılında Erzincan / Kemah’ta doğdu. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra gittiği İngiltere Birmingham Üniversitesi’nde ağırlıklı olarak Pazarlama, Uluslararası Ticaret ve Finans yoğunluklu bir program sonucunda ‘' Islamic Banking: Theory and Practice " başlıklı tezi hazırlayarak 1989 yılı sonunda MBA yüksek lisansını tamamladı. Türkiye 'ye döndükten sonra yabancı sermayeli bir şirkette dış ticaret operasyonları alanında başladığı çalışma hayatına gene yabancı sermayeli şirketlerde pazarlama müdürü, dış ticaret müdürü gibi pozisyonlarda çalışarak devam etti. Profesyonel çalışma hayatının son 13 yılında Türk ve Suudi Arabistan özel, kamu şirketleri ve şahısları ortaklığında kurulmuş Türk Suudi Yatırım Holding AŞ’nin Genel Müdürü olarak çalıştı. Çalışma hayatı ile birlikte 1996 yılında Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü’nde başladığı doktora çalışmalarını "Petrol Krizlerinin Türkiye ile Ortadoğu Ülkeleri Arasındaki Ekonomik İlişkilere Etkisi" başlıklı tez çalışmasını 2002 yılında tamamlayarak Ortadoğu İktisadı alanında doktor unvanını aldı. 2012 yılında Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Doçentlik Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca yayın ve çalışmalarının değerlendirilmesi sonucunda 11.08.2022 tarihinde Pazarlama Bilim alanında Doçent unvanı almaya hak kazanmış bulunmaktadır. Çalışma alanları; Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Pazarlama, Uluslararası Pazarlama, Araştırma Yöntemleri, Pazarlama Araştırmaları, Uluslararası Satış Yönetimi, Dünya Ekonomisi ve İslam Ekonomisidir.