Doçent

YUSUF AKEMOĞLU

yusufakemoglu@duzce.edu.tr

Doç. Dr. Yusuf Akemoğlu lisans derecesini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden 2010 yılında, yüksek lisans derecesini Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan University of Oregon’da erken müdahale/erken çocukluk özel eğitim alanında 2013 yılında ve doktora derecesini de University of Illinois at Urbana-Champaign’den özel eğitim alanında 2017 yılında almıştır. Mezuniyeti sonrası 3 yıl boyunca University of Alabama’da Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmış, bölümde “Telepractice Lab”ı kurmuş ve uzaktan aile eğitimi alanında aldığı fonlarla çalışmalar yürütmüştür. 2021 yılında Türkiye’ye dönen Dr. Akemoğlu, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde çalışmaya başlamış ve 2022 yılında Doçent ünvanını almıştır. Dr. Yusuf Akemoğlu’nun çalışma alanları otizmde erken müdahale, aile eğitimi ve koçluğu, doğal dil ve iletişim teknikleri ve uzaktan eğitimdir.